V obci Čaklov našli colníci 6400 neoznačených cigariet

12.09.2014 Vranov nad Topľou

Čaklov 12. septembra (TASR) – Prešovskí colníci našli v utorok (9.9.) pri daňovom dozore vo Vranove nad Topľou a okolí množstvo neoznačených cigariet.

Ako dnes informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Renáta Kravcová, vo večerných hodinách zastavili colníci v obci Čaklov osobné motorové vozidlo s vranovskou poznávacou značkou, v ktorom sa nachádzal manželský pár.

„Vodič na otázku, či preváža tovar podliehajúci spotrebným daniam, odpovedal, že preváža 25 kartónov cigariet. Kontrolou batožinového priestoru a vnútornej časti vozidla bolo zistené, že vo vozidle sa nachádza spolu 5000 kusov cigariet čínskej značky v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm vrátane, ktoré neboli označené slovenskou kontrolnou známkou,“ uviedla hovorkyňa.

Zároveň sa vodič priznal, že doma má ďalších 1400 kusov neoznačených cigariet, ktoré aj hliadke dobrovoľne vydal. Prípad bol podľa Kravcovej postúpený vyšetrovateľovi finančnej správy, keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až do troch rokov.
 

Vyberte región